Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládoví pieroti

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvedeme do varu smetanu a rozpustíme v ní čokoládu rozlámanou na kousky. Necháme přes noc vychladnout v lednici. Z mouky, kousků másla, cukru a žloutku uhněteme křehké těsto. Těsto rozdělíme na 2 části, do jedné vmícháme polovinu vanilkové dřeně, do druhé kakaový a kávový prášek. Oboje těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu asi půl hodiny. Světlé i tmavé těsto vyválíme na pláty asi 4 mm silné, z těst vykrájíme kolečka (pr. 6 cm) a rozložíme na plech s pečícím papírem. Každý plech pečeme asi 15 minut na 200°C. Upečená kolečka vyndáme a necháme vychladnout na mřížce. Čokoládovou smetanu ušleháme do pěny, krém naplníme do sáčku a nastříkáme na každé kolečko. Pak slepíme vždy světlé a tmavé kolečko, povrch potřeme bílkem a posypeme strouhanou čokoládou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!