TĚSTO 4 bílky, 4 žloutky, 120g cukru krupice, 1 vanilk. cukr, 100g hl. mouky, 2 lžíce kakaa, lžička prdopeč, Z bílků vyšleháme pevný sníh a po lžících všleháme šlehačem oba cukry, pak jeden po druhém žloutky. Vmícháme po malých dávkách mouku s kakaem a prdopeč, těsto rozetřeme do formy asi 25x25 cm s pečícím papírem a pečeme 35-45 minut na 170°C. Hotový necháme ve formě krátce vychladnout, pak nožem uvolníme boky a úplně vychladlý 1x prokrojíme. Polovinu korpusu dáme zpátky do formy a rozetřeme na ní polovinu náplně. NÁPLŇ 800g bílého jogurtu, 4-5 lžic cukru moučky, 2 lžičky vanilk. cukru, 20g prášk. želatiny, 200ml smetany 33-35%, asi 6 banánů (podle velikosti), citronová šťáva podle potřeby Jogurt vymícháme s oběma cukry a vyšlehanou smetanou /šlehačkou/. Asi 2 lžíce vymícháme metličkou v želatině, kterou jsme předem rozpustili v horké vodě. Nalijeme zpátky do mísy a prošleháme. Polovinou náplně potřenou část korpusu poklademe podélně rozpůlenými banány, zakapanými citronovou šťávou. Banány potřeme asi 1/4 náplně a přiložíme druhý plát, na ten naneseme zbylou pěnu s nakrájenými malými kousky ze 3 banánů opět pokapanými citronovou šťávou. Složený korpus dáme cca na 2 hodiny do chladu a ztuhlý polijeme polevou. POLEVA 100ml smetany 33-35%, 100g hořké čokolády + čokoládové hoblinky Smetanu zahřejeme k varu, kastrůlek odstavíme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Vymícháme na hladký krém, vlažný rozetřeme na povrch a posypeme čokoládovými hoblinkami. Než moučník rozkrájíme, dáme ho ještě do ledničky ztuhnout.