Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládovo-kávové oválky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Moku prosát s moučkovým cukrem, přidat vanilkový cukr, změklé máslo, kávu a vejce. Vypracovat hladké těsto a v lednici nechat asi 30 minut odležet. Těsto vyválet na plát a formičkou vykrájet oválky. Na plechu s pečícím papírem péct asi 10 minut na 180°C. Z marcipánové hmoty vymodelovat malá kávová zrnka, namočit je do rozpuštěné mléčné čokolády a na pečícím papíru nechat zaschnout. Změklé máslo důkladně utřít s rozpuštěnou hořkou čokoládou, krém dochutit brandy. Polovinu oválků potřít krémem a přitisknout na ně zbylé oválky. V lednici je nechat ztuhnout. Do rozpuštěné bílé polevy vmíchat mletou kávu,potřít oválky a dozdobit kávovým zrnkem. Poznámka: Pokud do krému nechcete dát mletou kávu (protože "drhne"), ochuťte ho lžičkou instantní kávy rozmíchané v troše smetany.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Peggy89 |9. prosince 2013
vypadají dobře Odpovědět
Barakuda |9. prosince 2013
Peču, je to výborné Odpovědět
lucisenka|10. prosince 2013
těsto se hodně lepí, je potřeba asi více mouky ... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!