JAHODOVÉ MAKRONKY
45
4
9
Bílky vyšleháme s citronovu šťávou na tuhý sníh. Postupně do něj zašleháme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí. Musí vzniknout tuhá a lesklá hmota, opatrně do ní přímícháme mandle a kakao. Naplníme do cukrářského sačku se širším nástavcem a stříkáme malé kopečky na plech, vyložený pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 140° a při pootevřených dvířkách sušíme asi 25 minut. Čokoládu nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Smetanu a máslo postupně zapracujeme do čokolády a necháme mírne vychladnout. Polovinu upečených a vychladlých makronek natřeme krémem a spojíme s druhou polovinou. TIP: makronky můžeme udělat i barevné s pomocí cukrárenského barviva.