Pozn.: Přesné ingredience na výrobu svrchní vrstvy a polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Spodní těsto: Předehřejte troubu na 170 °C (plynová trouba stupeň 3). Připravte si čtvercovou formu 20 x 20 cm a vyložte ji alobalem. Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Ve velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, máslo a cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. Nízkou rychlostí vmíchejte vanilkovou esenci a promíchané suché přísady. Těsto přendejte do připravené formy a tlakem ruky vytvořte rovnoměrnou hladkou vrstvu. Pečte 10-15 minut dozlatova. Svrchní vrstva: Ve středně velkém kastrolku za stálého míchání pozvolna rozpusťte máslo (125 g) a cukr krystal (100 g), zlatý kukuřičný sirup (2 lžičky) a kondenzované mléko (400 g). Přiveďte k varu a 5 minut povařte na co nejmírnějším ohni. Odstavte a nechte chvilku vychladnout. Rozetřete svrchní vrstvu na upečené spodní těsto. Poleva: Pozvolna rozpusťte čokoládu (nahrubo nasekanou hořkou, 250 g) v nádobě s dvojitým, dnem. Nalijte rozpuštěnou čokoládu na svrchní vrstvu a nechte 30 minut tuhnout. Nakrájejte na řezy.