Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky
100
4
4
Pozn.: Přesné ingredience na výrobu polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Spodní vrstva: Připravte si obdélníkový plech 26 x 36 cm s nízkými okraji. Ve velkém kastrolu na mírném ohni rozpusťte máslo a cukr. Odstavte a vmíchejte datle, třešně, hrozinky a burizony. Přeneste směs na připravený plech, vytvořte rovnoměrnou vrstvu a pevně ji stlačte. Dejte vychladit do lednice na 2 hodiny, aby směs ztuhla. Poleva: Pozvolna rozpusťte čokoládu (250 g nahrubo nasekané hořké) v nádobě s dvojitým dnem. Nalijte rozpuštěnou čokoládu na spodní vrstvu a nechte cca 20 minut tuhnout. Nakrájejte ostrým nožem na řezy.