Ve velké míse šlehejte elektrickým mixérem, nastaveným, na vysokou rychlost, žloutky a cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. Do jiné mísy dejte čokoládu. V kastrolku svařte na mírném ohni smetanu s vanilkovou esencí. Odstavte a rychle vmíchejte do žloutků s cukrem. Vraťte do kastrolku zpátky na oheň. Na mírném plameni za stálého míchání nechte pudinkovou směs bublat, dokud nezhoustne, ale nevařte. Nalijte směs na čokoládu a rozmíchejte dohladka, až se čokoláda zcela rozpustí. Nalijte směs do keramických zapékacích misek. Nechte zcela vychladnout. Posypte povrch každé misky 1 lžící pískového cukru. Pomocí cukrářského plynového hořáčku zkaramelizujte povrch. Pokud hořáček nemáte, dejte pod horký gril a hýbejte miskami, aby povrch rovnoměrně zhnědl. Chcete-li získat vyšší karamelovou vrstvu na povrchu, posypte ho větším množstvím cukru.