TĚSTO: 8 bílků, 8 žloutků, hrnek cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetka soli, sáček piškotů (120g), 1/2 hrnku mletých oříšků (lískové, piniové ap.), tabulka hořké čokolády, tuk a mouka na formu Vyšleháme žloutky s polovinou cukru a vanilkovým cukrem, bílky se špetkou soli a postupného přidávání zbylého cukru šleháme dotuha. Sníh smícháme se žloutky a promícháme s rozdrobenými piškoty, umletými oříšky a nastrouhanou čokoládou. Těstem pak naplníme vymazanou a vysypanou formu (26 cm) a pečeme asi 35-40 minut na 180°C. Hotový korpus necháme odležet do druhého dne, pak ho 2x prokrojíme a každý plát pokropíme madeirou, 2 potřeme marmeládou a přiklopíme posledním plátem. NÁPLŇ A DOKONČENÍ: 3 lžíce madeiry, marmeláda, 1/2 kostky másla, 1/2 hrnku moučkového cukru, 2 tabulky hořké čokolády, 3 lžíce rumu, 12 oříšků na ozdobu Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, čokoládu rozpustíme a po malých částech zašleháme do másla. Nakonec vmícháme rum. Čokoládovým krémem potřeme celý dort a ozdobíme oříšky.