Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládový dort s lentilkami

Autor receptu: Sarka3 (15 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Korpus: Připravíme si tuhý sníh z bílků a špetky soli a dáme stranou. Ve větší míse šleháme žloutky a postupně přidáváme horkou vodu. Vznikne nám světlá pěnová hmota, do které po částech zašleháme krupicový cukr. Mouku si promícháme s kakaem a kypř. práškem a polovinu opatrně vmícháme do žloutkové pěny, poté zlehka vmícháme polovinu ušlehaného sněhu, zbytek mouky a opět zbytek sněhu. Na závěr přidáme nasekanou čokoládu. Vlijeme do formy a pečeme při 180° cca 45 minut. Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Krém: Utřeme si máslo s moučkovým cukrem a postupně zašleháme zakysanou smetanu se šlehačkou a pudinkovým práškem. Šleháme ještě 3-4 minuty, dokud není krém tuhý a hladký. Korpusy potřeme marmeládou, dáme vrstvu krému a přiklopíme. Navrch ozdobíme lentilkami nebo jinými bonbony dle chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

misa.svubova |1. února 2014
určitě vyzkouším.. Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
hezké Odpovědět
Sarka3 |22. srpna 2013
Děkuji :) Odpovědět
iva.hlouskova |14. srpna 2013
vypadá skvěle Odpovědět
Lucinka |14. srpna 2013
Vypadá krásně :) Odpovědět
renda9 |10. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
Sarka3 |9. srpna 2013
Ano, lentilkové zdobení je "použitelné" pouze ten první den, druhý den bude barva rozpitá ... za předpokladu, že vám dort do druhého dne zbyde. ;) Odpovědět
M* |9. srpna 2013
super tip Odpovědět
q |9. srpna 2013
zfletatí.......nevadí Odpovědět
janackacka |8. srpna 2013
jednou sem lentilky taky používala na ozdobu, proto pozor pouštějí barvu, když to necháte do druhého dne krém zflekatí Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!