KORPUS: 3 bílky, 175g másla, 75g cukru krupice, 3 vejce, 4 žloutky, 125g strouhanky, 175g jemné hořké čokolády, 100g meruňkové marmelády, tuk a hrubá mouka na formu; POLEVA: 150g hořké čokolády, 1 bílek, 60g cukr moučka; OZDOBA: šlehačka, čokoláda (strouhaná, hoblinky, lámaná ap.) Vyšleháme bílky s trochou cukru na pevný sníh. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem do pěny. ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a po částech ji vmícháme do krému. Přidáme vejce a žloutky a vyšleháme do pěny. Nakonec vmícháme bílkový sníh a zahustíme strouhankou. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 45 minut na 175°C. korpus necháme vychladnout, vyklopíme a podélně rozkrojíme, spodní část potřeme marmeládou a přiklopíme vrchní částí. Pak povrch potřeme zbylou marmeládou. Na vodní lázni rozehřejeme čokoládu, přidáme moučkový cukr s bílkem a vše promícháme. Čokoládovou hmotou přelijeme dort a rozetřeme ji po celém povrchu. Necháme ztuhnout a pak dozdobíme šlehačkovými "pusinkami", čokoládou, a drobným ovocem.