Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládový fondant s malinovým přelivem

Autor receptu: nina.dvorakova.16 (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Máslo spolu s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni. 2. Vejce ušlehejte do pěny (1 – 2 minuty šlehání). Do pěny postupně, ale při stálém šlehání po lžících přidávejte cukr. 3. Čokoládu s máslem ručně zamíchejte do vzniklé pěny z vajec a cukru. Nakonec postupně přimíchejte předem prosátou mouku. 4. Formičky důkladně vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou a poté naplňte těstem. 5. Vložte do předem vyhřáté trouby na 190 - 200°C na dobu cca 9 minut. Pozor, důležité je, aby prostředek těsta na hladině zůstal níž než kraje. Jakmile se udělá uprostřed špička, která by chtěla praskat a z ní by pak dokonce vyvěrala hnědá hmota, je fondant přepečený. 6. Upečené fondanty vyjměte z trouby a nechte pár minut vychladnout. Vyklopte a ozdobte malinovým přelivem. 7. Malinový přeliv připravíte ze zmražených malin, ke kterým přidáte trochu vody a zasypete je cukrem a 5 minut povaříte. Směs propasírujte. Nakonec přelivem ozdobte čokoládový fondant. K fondantu se dobře hodí i vanilková zmrzlina a kompotované ovoce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |21. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
ssupperr |12. července 2013
tak na to se uz moc tesííím...je jedno jaká čokoláda? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!