Pozn.: Přesné ingredience na výrobu Mousse cointreau jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Čokoládový mousse: Rozpusťte čokoládu v nádobě s dvojitým dnem na mírném plameni. Promíchávejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Odstavte a nechte vychladnout. Ušlehejte vysokou rychlostí bílky s cukrem, až se začnou na sněhu tvořit růžky. Do velké mísy stěrkou přeneste čokoládu. Opatrně do ní vmíchejte rozpuštěnou želatinu a pak střídavě šlehačku a ušlehané bílky, až se vše dobře promísí. Odstavte na pozdější užití. Mousse cointreau: Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, ušlehejte žloutky (4 kusy) a pískový cukr (50 g) doběla, až získají krémovou konzistenci. V menším kastrolku svařte polovinu pomerančové šťávy (polovina = 30 ml). Odstavte a přidejte želatinu (v prášku, 2 lžičky). Dobře promíchejte. Vmíchejte zbývající pomerančovou šťávu (30 ml) a pomerančový likér Cointreau (60 ml). Do žloutků s cukrem postupně všlehejte. želatinovou směs. Vmíchejte šlehačku (jemně ušlehaná, 500 ml). Přendejte čokoládový mousse do zdobícího sáčku s hvězdičkovým nástavcem. Připravte si na tác 8 sklenic s vysokou stopkou. Na dno každé sklenice dejte několik pomerančových dílků (4 oloupané pomeranče rozdělené na dílky). Nastříkejte zdobícím sáčkem štědrou dávku čokoládového moussu ve tvaru rozety. Položte další vrstvu pomerančových dílků a nastříkejte čokoládový mousse. Navrch rozmístěte zbylé dílky pomeranče a zakončete pořádnou porcí moussu cointreau. Ozdobte nastrouhanou čokoládou. Před podáváním nechte 30 minut chladit v lednici.