Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládový pudink s lískovými oříšky vařený v páře

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu kávového krému jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Pudink: Vymažte máslem 1,5litrovou nádobu z varného skla nebo pudinkovou formu. Ve velké míse smíchejte mouku a prášek do pečiva. V jiné velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, vejce a cukr doběla, až budou jako nadýchané. Střední rychlostí postupně vešlehejte máslo. Stěrkou vmíchejte lískové oříšky, čokoládu, strouhanku a suché přísady. Přendejte těsto do připravené nádoby (formy). Zakryjte pečicím papírem a alobalem. Převažte provázkem nebo zakryjte pokličkou. Dejte (nádobu) formu do velkého kastrolu a naplňte ho vodou tak, aby byla forma do poloviny ponořena. Vařte pod poklicí na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud pudink neztuhne. Kávový krém: V menším kastrolku smíchejte smetanu ke šlehání (310 ml), vejce (lehce rozšlehané, 1 kus), kávový likér (2 lžíce) a cukr pískový (1 lžíce) a dejte na mírný plamen. Stále míchejte, až smetana lehce zhoustne. Podávejte pudink s kávovým krémem, meruňkami (čerstvé nebo kompotované) a vlašskými ořechy (nahrubo nasekané).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
josifek |13. září 2013
vyzkouším Odpovědět
petra.stefanova.7 |17. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!