Pudinkový prášek utřeme s cukrem a 6 lžícemi mléka dohladka. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, vmícháme pudink a instantní kávu. Za stálého míchání povaříme cca minutu. Pudink dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme zchladnout. Omyté višně necháme okapat a vypeckujeme. Solamyl utřeme s vanilkovým cukrem a 4 lžícemi třešňové šťávy. Zbylou šťávu přivedeme k varu, vmícháme solamyl a asi 2 minuty povaříme na mírném ohni. Pak hrnec stáhneme z plotny a vmícháme višně, necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme dotuha, oddělíme 1/3 šlehačky a přidáme ji do pudinku, promícháme. Do misek rozdělíme nejdřív višňový kompot a na něj pudink. Dezert nakonec ozdobíme šlehačkou, přidáme čokoládové hoblinky a trubičky nebo vafle.