Předehřejte troubu na 150 °C (plynová trouba stupeň 2). Vymažte máslem dortovou formu o průměru 23 cm a vysypte ji kakaem. V nádobě s dvojitým dnem pozvolna rozpusťte čokoládu, máslo a granule instantní kávy. Přendejte do velké mísy. Vychlaďte směs, aby byla vlažná. Ušlehejte v kastrolku žloutky s mlékem a za stálého míchání chvilku prohřívejte na mírném ohni, dokud směs nedosáhne teploty 80 °C (naměřeno kuchyňským teploměrem) nebo nezačne ulpívat na povrchu vařečky. Ponořte kastrolek ihned do mísy naplněné studenou vodou a míchejte, dokud se směs neochladí. Přendejte do velké mísy. Stěrkou vmíchejte do čokoládové směsi. V nádobě s dvojitým dnem dobře promíchejte bílky, cukr a vinan draselný. Prohřívejte na mírném ohni a přitom směs stále šlehejte ručním mixérem, nastaveným na nízkou rychlost, dokud nenaměříte ručním teploměrem teplotu 80 °C. Přendejte do mísy a šlehejte vysokou rychlostí, až se začnou tvořit tuhé růžky. Stěrkou vmíchejte do čokoládové směsi. Dejte dvě třetiny pudinkové směsi do připravené formy. Zbylou třetinu zakryjte a dejte vychladit do lednice. Pečte cca 30-40 minut, až bude dort uprostřed tuhý. Nechte zcela vychladnout ve formě na drátěné mřížce. Uvolněte okraj formy a odstraňte ho. Přendejte na servírovací talíř. Dejte do lednice vychladit na 1 hodinu. Potřete dort svrchu i ze stran zbývající čokoládovou pudinkovou pěnou. Nechte přes noc vychladit v lednici. Podávejte ozdobený šlehačkou a čerstvým ovocem.