Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládového mousse jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Shortbread: Ve velké míse smíchejte mouku, moučkový cukr, kakao a mandle. Nasekejte nahrubo máslo na kousky a vmíchejte do mouky tak, že těsto bude připomínat drobenku. Ve středu této směsi udělejte důlek a vlijte do něj část rozšlehaného vejce. Rukama zpracovávejte těsto, dokud nezačne být kompaktní a bude se lepit. Možná ani nespotřebujete celé vejce. Pomoučete těsto, zabalte do fólie a dejte na 30 minut vychladit do lednice. Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Vyložte dva plechy papírem na pečení. Vyválejte těsto na plát 5 mm tenký. Vykrajovátkem se zoubkovaným okrajem o průměru 5 cm vykrájejte 24 koleček. Přeneste je na plech. Pečte 8-10 minut. Nechte vychladnout na drátěné mřížce. Čokoládový mousse: Dejte do velké mísy hořkou čokoládu (na jemno nasekanou, 350 g). Svařte 1 1/3 hrnku (300 ml) smetany ke šlehání na mírném plameni. Nalijte na čokoládu. Umíchejte dohladka, až se čokoláda zcela rozpustí. Přendejte do menší mísy, zakryjte kuchyňskou fólií a dejte na 30 minut vychladit do lednice. Ušlehejte zbylou smetanu (150 ml) do tuha a vmíchejte ji do čokoládové směsi. Dejte do lednice a vyndejte, až budete potřebovat. Svařte na mírném ohni meruňkový džem (60 g). Přidejte trochu vody, promíchejte a odstavte z ohně. Ozdobte jahody (8 kusů) glazurou z meruňkového džemu tak, že vezmete každou za stopku a namočíte ji v džemu. Odkládejte jahody stranou na talíř. Chcete-li, aby se hodně leskly, namočte je v glazuře dvakrát. Naplňte zdobicí sáček s nástavcem ve tvaru hvězdičky čokoládovým moussem. Položte kolečko shortbreadu na talíř a nastříkejte na něj mousse ve tvaru spirály. Zakryjte dalším kolečkem a moussem. Završte kolečkem shortbreadu. Posypte moučkovým cukrem a ozdobte jahodou.