PIŠKOTOVÉ TĚSTO 4 bílky, 4 žloutky, špetka soli, 100g cukru, 100g másla, po špetce hřebíčku, skořice a anýzu, vanilkový granulát nebo extrakt, 100g jemně hořké čokoládové polevy, 100g mouky s pšeničnými klíčky, 50g mletých mandlí, vrchovatá lžička prdopeč, tuk a 30g mletých mandlí na formu Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak vešleháme 50g cukru a šleháme, dokud se nerozpustí. Máslo v pokojové teplotě utřeme se zbylým cukrem, žloutky, kořením a rozpuštěnou polevou do pěny, opatrně vmícháme sníh. Promícháme mouku, mandle a prdopeč, přidáme a důkladně vmícháme. Vymažeme dortovou formu o prům. asi 24 cm a vysypeme ji mandlemi. Do formy rozetřeme piškotové těsto, pečeme 35-40 minut na 180°C (plyn st. 2-3). Necháme vychladnout na mřížce. KŘEHKÉ TĚSTO 100g mouky s pšeničnými klíčky, špetka soli, 30g cukru, 50g másla, 1 žloutek, lžíce zakys. smetany Prohněteme všechny přísady na křehké těsto, vtlačíme do dortové formy a několikrát propíchneme vidličkou, aby se při pečení nevlnilo. Dáme asi na 30 minut do chladu, pak pečeme asi 15 minut na 180°C (plyn st. 2-3). JEŠTĚ POTŘEBUJEME 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 30g cukru, 1 žloutek, 1/4l mléka, 150g másla, 60g moučkového cukru, 100g marcipánu, 200g meruňkové marmelády, 3-4 lžíce meruňkového likéru, 300g jemně hořké čokoládové polevy Uvaříme pudink (pud.prášek+cukr+žloutek+mléko) během chladnutí ho několikrát promícháme. Máslo v pokojové teplotě utřeme se solí a 2 lžícemi moučkového cukru do pěny, po lžičkách vmícháme pudink. Piškotový korpus 2x prořízneme, marmeládu promícháme s likérem a rozehřejeme. Piškotové korpusy a křehké těsto potřeme meruňkovou marmeládou a necháme vychladnout. Pak dáme křehký korpus na dortovou mísu, postupně přiložíme piškotové korpusy, ty potíráme máslovým krémem. Na ozdobu tence vyválíme marcipán na válu posypaném moučkovým cukrem. Vykrajujeme hvězdy (srdíčka, lístky ap.) libovolné velikosti. Polevu rozpustíme ve vodní lázni, dort potřeme zbylou marmeládou, pak potřeme polevou, necháme lehce zaschnout a rozdělíme na povrch hvězdy. Polevu necháme úplně vychladnout, krátce před podáváním ztuhlou čokoládovou polevu tence posypeme moučkovým cukrem.