Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládové polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Čokoládový věnec: Předehřejte troubu na 190 °C (plynová trouba stupeň 5). Vymažte máslem věncovou formu o průměru 23 cm. Vysypte formu kakaem. Dejte do menší misky mouku a sůl a vmíchejte trochu mléka, aby byla směs hladká. Zbylé mléko svařte ve středně velkém kastrolku spolu s cukrem a máslem na středním plameni. Nezapomeňte promíchávat. Ručním šlehačem, nastaveným na nízkou rychlost, vešlehejte směs obsahující mouku. Dobře promíchejte a nechte vychladnout. Přidejte kakao a ušlehejte dohladka. Vysokou rychlostí šlehejte ve velké míse žloutky, až zbělají. V jiné velké míse šlehejte vysokou rychlostí bílky, až se začnou tvořit tuhé růžky. Vmíchejte do žloutků těstovou směs obsahující mléko. Stěrkou vmíchejte sníh z bílků. Přendejte těsto do připravené formy. Pečte cca 25-30 minut. Pro kontrolu píchněte do středu těsta špejlí, po vytažení by měla být suchá. Nechte věnec 10 minut chladnout ve formě. Vyklopte na servírovací tác. Čokoládová poleva: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném plameni čokoládu (hořká, nahrubo nasekaná, 180g) se smetanou (ke šlehání, 125 ml) a mlékem (60 ml). Nalijte horkou polevu na věnec. Okamžitě podávejte.