Staňte se našimi fanoušky na:

Concorde

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládového mousse jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Pusinkové těsto: Předehřejte troubu na 120 °C. Ušlehejte vysokou rychlostí bílky s cukrem, až se začnou na sněhu tvořit růžky. Smíchejte moučkový cukr s kakaem (můžete je předtím přesít přes síto) a jemně vmíchejte do bílkového sněhu. Přendejte do zdobícího sáčku, opatřeného jednoduchým nástavcem o průměru 1 cm. Vyložte dva plechy papírem na pečení. Nastříkejte na plech 18 oválků 5 cm dlouhých. Snažte se je tvořit všechny podobné, později je budete při výrobě moučníku klást jeden na druhý. Zbylé těsto nastříkejte formou tyčinek podélně na plech. Pečte zvolna 2 hodiny. Vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechte pusinkové těsto uvnitř vychladnout a ztuhnout. Čokoládový mousse: Rozpusťte hořkou čokoládu (150 g) v nádobě s dvojitým dnem na mírném plameni. Odstavte a nechte vychladnout. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, ušlehejte máslo (90 g) do krémova. Postupně přidávejte žloutky (3 kusy) a vždy dobře ušlehejte. Vysokou rychlostí šlehejte dotuha bílky (3 kusy), až se začnou tvořit růžky. Vmíchejte čokoládu do žloutků s máslem a pak přimíchejte bílkový sníh. Nechte stát, dokud nebude upečené pusinkové těsto. Vezměte jeden upečený sněhový oválek, natřete ho čokoládovým moussem a zakryjte dalším oválkem. Navrch zase naneste čokoládový mousse, zakryjte dalším oválkem a zakončete vrstvou moussu, který nanesete na oválný kopeček i ze stran. Nalámejte na nepravidelné kousky pěnové tyčinky a přilípněte je svrchu i ze stran na vzniklý kopeček. Vytvořte 6 kopečků a poprašte je před podáváním moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |25. řijna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!