Staňte se našimi fanoušky na:

Cous Cous

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

ZELENINOVÉ 1/2kg předvařeného cous-cous, 1/2kg brambor nakrájených na 5 cm dlouhé hranolky, 75ml olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, po lžičce soli a kmínu, 1/2 lžičky zázvoru, 4 cukety, 4 oloupané střední mrkve nakrájené podélně na čtvrtky, 3 velká oloupaná rajčata bez jádřinců nakrájených na čtvrtky, 2 rozdrcené stroužky česneku, 2 čerstvé chilli papričky, 1 bobkový list, pepř Kuskus uvaříme podle návodu, ve vyšším hrnci rozpálíme 60ml oleje, přidáme česnek, pak sůl, kmín, zázvor, pepř, bobkový list a rajčatový protlak, dobře zamícháme. Po chvíli přidáme chilli, mrkev, cuketu a rajčata, podlijeme vodou a na mírném ohni zeleninu dusíme. Vaříme asi 40 minut a přidáme brambory. Hotový kuskus přendáme na velký talíř a pokapeme omáčkou z udušené zeleniny. Uprostřed uděláme jamku a do ní dáme dušenou zeleninu a brambory. RAGÚ 4 lžíce oleje, 2 cibule, 6-8 stroužků česneku, 2-3 červené papriky, 1 cuketa, 1 chilli paprička, 2 cm zázvoru, 1-2 lžičky koriandru, lžička kari koření, lžíce přírodního cukru, 2-3 rajčata, 100ml zeleninového vývaru, 400g cizrny, sůl, pepř, pár kapek tabasca, 250g kuskusu V hlubší pánvi se silným dnem rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěné a nakrájené papriky, nakrájené cukety, drobně posekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, koriandr, kari a opékáme asi 3 minuty na středním plameni. Posypeme lžící cukru a vsypeme pokrájená rajčata, promícháme a ještě chvíli opékáme. Zeleninu zalijeme vývarem, osolíme a dusme asi 5 minut. Nakonec vmícháme do směsi cizrnu a pod poklicí dusíme 5 minut. Dosolíme a dopepříme a jako přílohu si dáme kuskus připravený podle návodu na obalu. Pokud chceme směs ostřejší, přidáme ještě pár kapek tabasca. Do směsi přidáme lilek, mrkev, řapíkatý celer nebo jinou zeleninu podle chuti a sezóny, nebo na oleji opečené kostičky tofu. Nejlepší jsou k tomu chlebové placky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!