Nejdřív si na mírném ohni zahřejeme smetanu. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, hranou nože stáhneme dřeň a přidáme ji ke smetaně. Zatímco se smetana zahřívá, vyšleháme žloutky s cukrem do nadýchaného světlého krému. Těsně před tím, než začne smetana vřít, ji odstavíme z ohně. Necháme ji cca minutu odpočinout, zatím si v rychlovarné konvici přivedeme vodu do varu. Smetanu opatrně za stálého míchání žloutků naléváme do žloutkové pěny. Pomalu a pečlivě mícháme, pak směs ihned přecedíme přes sítko. Krém nalijeme do ohznivzdorných mističek, dáme je do hlubšího pekáče, na jeho dno nalijeme vařící vodu tak, aby byly cca do poloviny potopené. Pečeme asi 25-30 minut na 160°C. Krém by měl být tuhý, uprostřed rosolovitý. Když je hotový, necháme ho ještě chvíli chladnout ve vodě na plechu. Pak ho překryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici odpočinout aspoň 4 hodiny. Před servírováním ho posypeme rovnoměrnou vrstvou hnědého cukru, tu zkaramelizujeme horkovzdušnou pistolí. Pokud ji nemáme, je možné krustu vytvořit pod grilem, kde krém necháme maximálně 2 minuty. Hotový krém ozdobíme makadamovými ořechy (odrůda Queenslandská nebo Puma) a bylinkami (máta, meduňka).