S tuňákem - 20 plátků bagety, 2 lžíce olivového oleje, 2 konzervy tuňáka, 2 lžíce kapar, 1 šalotku, hrst hladkolisté petržele, šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř Plátky bagety pokapejte olejem a opečte dozlatova. Tuňáka slejte, promíchejte s nasekanými kaparami, nadrobno nakrájenou šalotkou, sekanou petrželkou a zbylým olejem. Dochuťte citrnovou šťávou, osolte a opepřete. Podávejte na opečené bagetě. Se sardinkami - 4 celozrnné rohlíky, 1 konzerva sardinek v tomatě, 100g riccoty, 1/4 lžičky harisy, sůl, 1 citron, 1 rajče, snítka čerstvého tymiánu Rohlíky nakrájejte na plátky a opečte dozlatova. Sardinky i se šťávou rozmačkejte s riccotou, přidejte harisu, osolte a dochuťte solí a citronovou šťávou. Rajče rozčtvrťte, vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na kostičky. Pomazánku natřete na crostini, ozdobte tymiánem a podávejte s kousky rajčete a plátky citronu.