Těsto: 250 g másla nebo Hery, 200 g krupicového cukru + 2 lžičky cukru navíc, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 4 vejce, 125 g hladké mouky, 125 g solamylu, 1 sáček kypřicího prášku do pečiva, 50 g nasekaných loupaných mandlí, 2 lžíce mandlového likéru (amaretto) , 25 g nastrouhané čokolády na vaření,1/2 lžíce kakaa, 1 lžíce mléka, 50 g mletých lískových jader, 1 sáček skořicového cukru, 1 lžíce rumu, 30 g kandované pomerančové kůry, 1 lžíce koňaku tuk a hrubá mouka do formy Postup: Máslo nebo Heru nakrájíme na kousky, dáme do mísy a necháme změknout. Postupně zašleháme 200 g krupicového cukru, vanilkový cukr, špetku soli a celá vejce. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a po lžících ji zapracujeme do vaječné pěny. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Do jedné části těsta vmícháme mandle a likér. Druhou část promícháme s čokoládou, kakaem, 2 lžičkami cukru a zředíme lžící mléka. Další díl ochutíme lískovými oříšky, skořicovým cukrem a rumem. Zbylou část smícháme s najemno nasekanou pomerančovou kůrou a koňakem. Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Postupně ji plníme jednotlivými barevnými těsty a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 70 minut. Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.