Staňte se našimi fanoušky na:

Cuketa 5x jinak

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
55× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hladká mouka
  • olej (na smažení)
  • ovesné vločky
  • sůl
  • vejce
  • majoránka
  • pepř
  • petrželka (čerstvá)
  • mléko
  • strouhanka
  • sójová omáčka
  • brambory
  • rýže (v sáčku)
  • sýr eidam (strouhaný)
  • sýr niva
  • tavený sýr
  • cuketa
  • česnek
  • okurka
  • paprika
  • pórek

Pracovní postup:

  1. CUKETA ZAPEČENÁ S NIVOU A ČESNEKEM : 1 cuketa, 300g sýru niva, 6 stroužku česneku, sůl, pepř, 4 střední brambory, Cuketu brambory nakrájíme na stejně velká kolečka, vkládáme do zapékací misky tak, že dáme nejdřív jednu vrstvu cuket a brambor, posolíme a opepříme, dáme plátky nivy a rozmačkaný česnek a pak dáváme další vrstvu cuket a pokapeme olejem. Zapékáme v troubě asi 30 minut,raději si hlídáme, každá trouba peče jinak. Můžeme také prokládat slaninou nebo uzeným.
  2. CUKETA S TAVENÝM SÝREM A ČESNEKEM : 1 až dvě cukety, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, petrželka čerstvá, 6 tavených sýrů, 250g tvrdého sýru Eidam na posypání. Cuketu očistíme, pak nakrájíme na kolečka, poklademe jednu vrstvu do zapékací misky na ni dáme rozmačkaný česnek, sůl, trochu pepře a tavené sýry, potom další vrstvu cukety a pokapeme trošku olejem nebo máslem. Dáme do rozehřáté trouby a necháme asi tak 10 minut než začne sýr bublat. Teprve potom dáme tvrdý nastrouhaný sýr a petrželku nasekanou na kousky a zapékáme dalších 10 minut.
  3. CUKETOVÉ LÍVANCE S ČESNEKEM : 2 střední cukety, 5 stroužků česneku, trocha hl. mouky, majoránka, pepř, sůl, hrst vloček, 2 vejce, olej na smažení. Cuketu musíme nejdříve nastrouhat na hrubém struhadle,necháme ji chvilku odležet a pak z ní vymačkáme vodu. Přidáme do ní česnek, sůl, pepř, majoránku, vejce, mouku a vločky. Uděláme tuhé těsto z kterého děláme malé placičky.
  4. CUKETOVÉ PLACIČKY SÝROVÉ : 1 cuketa, 250g Eidamu, trochu mléka, 3 stroužky česneku, vejce, sůl, pepř, majoránka, trochu strouhanky na zahuštění, olej na smažení. Cuketu a Eidam nastrouháme na hrubo, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, pepř, majoránku, vejce a strouhanku. Vše dobře promícháme a děláme malé palcičky, které smažíme na tuku do zlatova s obou stran.
  5. CUKETOVÉ RIZOTO : 1 velká cuketa, pórek, půl okurky, sojovou omáčku, trochU soli, pepř, 1 paprika, 2 sáčky rýže Panzzani (je výborná a hlavně - nerozvaří se), 150 g tvrdého sýra na posypání. Cuketu, okurku a papriku nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. Mezitím si dáme vařit rýži. Zeleninu osmahneme na oleji, přidáme sůl, pepř a sójovou omáčku a restujeme do změknutí (můžete podlít trochou vývaru nebo vodou). Nakonec vše zamícháme dohromady s rýží a ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |23. července 2013
ukládám, děkuji za tipy, 1++ Odpovědět
Penelope |14. června 2013
Skvělé! :) Odpovědět
planeta |20. května 2013
zajímavé inspirace Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
mňamka Odpovědět
planeta |11. května 2013
cuketa je dobrá i na to že má takové všestranné využití, slaná sladká, dušená, vařená..... Odpovědět
dree |4. května 2013
to bude dobrota určitě zkusím ! Odpovědět
jana.h |28. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
roxana-zdena |28. dubna 2013
Tak tohle ukládám.... Odpovědět
Yvajs |28. dubna 2013
cuketu můžu Odpovědět
Anna1960 |28. dubna 2013
sezóna se blíží už se těším ráda je používám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!