Staňte se našimi fanoušky na:

Cuketové chlupaté knedlíky

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut stát v klidu. Po této době vymačkáme tekutinu, kterou cuketa pustila, přisypeme mouku a krupičku a vklepneme vejce. Umícháme těsto. Pomocí dvou lžic tvoříme středně velké noky a vhazujeme je do vařící vody. Vaříme 5 minut, knedlíky vybereme děrovanou naběračkou, lehce promastíme olejem nebo sádlem, promícháme, přidáme kyselé zelí a opečené kostičky uzeného a můžeme podávat. Z této dávky vyšlo 20 středně velkých knedlíků. Podávala jsem s kedlubnovým zelím. Kromě normálního nebo kedlubnového zelí můžeme podávat i se zelím z cukety.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šupina73|8. května 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!