MANDLOVÉ ROHLÍČKY 150g hl. mouky, 3 vanilk. cukry, 100g moučk. cukru, 110g másla, 1 žloutek, 50g strouhaných mandlí, citronová kůra Na vál dáme mouku, 20g cukru, 1 vanilk. cukr, trochu vitronové kůty a mandle. Nasekáme máslo, přidáme žloutek, trošku kůry a vypracujeme hladké těsto. uděláme z něj váleček, zabalíme do fólie a necháme aspoň 15 minut odležet v chladu (lepší je nechat odležet 2 hodiny). Těsto nakrájíme na stejné kousky a tvoříme malé rohlíčky. Dáme je naplech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C, 8-10 minut dorůžova. Zbylý moučk. cukr smícháme se 2 vanilk. cukry a ještě horké rohlíčky ve směsi obalujeme. KOKOSKY 4 bílky, šp.soli,150g krupic.cukru,1 vanilk.cukr,70g měk.tvarohu z kostky,200g kokosu, čokopolevu Bílky se špetkou soli šleháme, přidáme cukry a ušleháme tuhý sníh, do kteríého vmícháme tvaroh nebo citron.šťávu a nakonec kokos. Na plech s pečícím papírem tvarujeme malé hromádky, které pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C asi 15 (až 20) minut. Necháme vychladnout a pak kokosky namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě - necháme ztuhnout. KOKOSOVÉ ROHLÍČKY 250g strouh.kokosu, 250g moučk.cukru, 125g másla, šp. prdopeč, čokopoleva Ze surovin (kromě čokopolevy) vypracujeme těsto, necháme odležet. Pak udělámne rohlíčky, dáme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 5-8 minut (podle velikosti). Upečené rohlíčky necháme vychladnout a pak je namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě - necháme ztuhnout. OŘECHOVÉ KULIČKY 250g moučk.cukru, 150g strouh.vlaš.ořechů, 150g strouh.lísk.ořechů, 3bílky, 1/2 lžičky skořice Vypracujeme hladké těsto, necháme chvíli odpočinout, vyválíme váleček a odkrajujeme kousky, které tvarujeme do kuliček, pak dáme na plech s pečícím papírem a trochu je zplacatíme. Uděláme do nich důlek a do něj dáme 1/2 lísk. oříšku. Pečeme na 150°C asi 15 minut dorůžova. Vychladlé můžeme ještě ozdobit čokopolevou. IŠLSKÉ DORTÍKY Těsto = 300g hl.mouky, 200g másla, 100g moučk.cukru, 80g loup.strouh.mandlí, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1/2 lžičky citron.kůry Náplň = 100g strouh.vlaš.ořechů, 100g másla, 100g moučk.cukru, 1 lžíce džemu, 2 lžíce rumu Ozdoba = čokopoleva, půlky ořechů nebo mandlí Suroviny na těsto zpracujeme a uděláme hl. těsto, to ihned vyválíme na pomoučeném válu na sílu asi 3 mm. Z těsta vykrájíme tvary dle libosti, položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, asi 5-7 minut. Necháme vychladnout. Pak si připravíme náplň - do změklého másla vmícháme ořechy, tum, cukr a džem (meruňkový), slepujeme cukroví a pak polijeme rozpuštěnou čokopolevou. Hotové dozdobíme půlkami vlaš. ořechů.