50 g pistáciových oříšků (nesolené, vyloupané, nasekané)
Pracovní postup:
KOLEČKA Elišky Bučkové -
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na sílu asi 3 mm, formičkou vykrájíme kolečka Ø 4-5 cm. Do poloviny koleček vypíchneme středovou dírku. Všechno dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a na 170°C upečeme do žluta. Po vychladnutí slepíme vždy kolečko plné s kolečkem s dírkou a posypeme moučkovým vanilkovým cukrem.
SPIRÁLKY Lucie Hadašové - Těsto rozdělíme na 2 poloviny do jedné zapracujeme kakao a prohněteme. Obě poloviny těsta rozválíme každou zvlášť na pomoučeném válu na sílu asi 3 mm. Světlý plát potřeme rozšlehaným vejcem, přiložíme tmavý plát a stočíme do válečku, který zabalíme do fólie, dobře utáhneme a necháme v chladničce zatuhnout 2-3 hodiny. Ztuhlý váleček nakrájíme na plátky asi 3-4 mm silné, rozložíme je na plech s pečícím papírem a na 170°C upečeme dozlatova.
HVĚZDIČKY Nikol Švantnerové - Těsto rozválíme na pomoučeném válu na sílu asi 3 mm, formičkou vykrájíme hvězdičky (nebo kytičky) a v jejich středu vypíchneme malá kolečka. Přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Polovinu vykrojených tvarů posypeme pistáciemi a polovinu cukrem. Upečeme dozlatova na 180°C.