Staňte se našimi fanoušky na:

Cukroví našich V.I.P/4 - modelky

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr moučka s vanilkou (na posypání)
  • hladká mouka (na vál)
  • vejce (na potření)
  • linecká marmeláda
  • 50 g cukru krystal (hrubý)
  • 1 balení lineckého těsta (400 g - 500 g)
  • 30 g kakaa
  • 50 g pistáciových oříšků (nesolené, vyloupané, nasekané)

Pracovní postup:

  1. KOLEČKA Elišky Bučkové - Těsto rozválíme na pomoučeném válu na sílu asi 3 mm, formičkou vykrájíme kolečka Ø 4-5 cm. Do poloviny koleček vypíchneme středovou dírku. Všechno dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a na 170°C upečeme do žluta. Po vychladnutí slepíme vždy kolečko plné s kolečkem s dírkou a posypeme moučkovým vanilkovým cukrem.
  2. SPIRÁLKY Lucie Hadašové - Těsto rozdělíme na 2 poloviny do jedné zapracujeme kakao a prohněteme. Obě poloviny těsta rozválíme každou zvlášť na pomoučeném válu na sílu asi 3 mm. Světlý plát potřeme rozšlehaným vejcem, přiložíme tmavý plát a stočíme do válečku, který zabalíme do fólie, dobře utáhneme a necháme v chladničce zatuhnout 2-3 hodiny. Ztuhlý váleček nakrájíme na plátky asi 3-4 mm silné, rozložíme je na plech s pečícím papírem a na 170°C upečeme dozlatova.
  3. HVĚZDIČKY Nikol Švantnerové - Těsto rozválíme na pomoučeném válu na sílu asi 3 mm, formičkou vykrájíme hvězdičky (nebo kytičky) a v jejich středu vypíchneme malá kolečka. Přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Polovinu vykrojených tvarů posypeme pistáciemi a polovinu cukrem. Upečeme dozlatova na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!