SRDÍČKA S POLEVOU Václava Postráneckého 160g hl. mouky, 125g měkkého másla, 45g moučkového cukru, 2 žloutky, 1/2 lžičky jemně strouhané citronové kůry, 1 vanilkový cukr, 20g kakaa, pikantní marmeláda + Poleva: 2 bílky, 300g moučkového cukru, 3 lžíce rumu, stříbrné cukrářské perličky Ze suroviny z pracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladu do druhého dne uležet. Pak z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný, vykrájíme srdíčka a upečeme je na plechu vyloženém pečícím papírem, pečeme asi 15 minut na 150°C. Po vychladnutí slepujeme marmeládou. Polijeme rumovou polevou utřenou z moučkového cukru, bílků a rumu. Pak srdíčka ozdobíme cukrářskými perličkami. SKOŘICOVÉ KULIČKY Josefa Dvořáka 125ml smetany ke šlehání, 200g hořké čokolády, 30g másla, 1/4 lžičky ml. skořice + Na obalení: 2 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžíce ml. skořice Smetanu krátce povaříme, pak ji odstavíme a rozpustíme v ní za stálého míchání kousky čokolády. Směs necháme trochu zchladnout tak, abychom se jí mohli dotknout a vmícháme do ní skořici a máslo pokojové teploty. Pak necháme vychladnout v ledničce. Pak lžičkou nabíráme směs a rukama namočenýma ve studené vodě děláme kuličky. Hmota se rychle roztéká a proto si musíme ruce stále oplachovat studenou vodou! Kuličky pak rychle obalujme ve směsi moučkového cukru a skořice, dáme je znovu ihned do chladu. OŘECHOVÁ SRDÍČKA Jaromíra Hanzlíka 120g ml. mandlí, 120g ml. lískových oříšků, 250g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 1 žloutek + Na polevu: 1 bílek, 120g moučkového cukru Vejce rozmícháme se žloutkem. V míse smícháme sypké suroviny a vaječnou hmotu do nich vmícháme. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho asi hodinu v ledničce odpočívat. Pak těsto vyválíme na pocukrovaném vále na asi 5 mm silný plát a vykrájíme srdíčka nebo jiné tvary. Dáme na plechy s pečícím papírem, z bílku ušleháme pevný sníh, do kterého postupně vmícháme moučkový cukr. Sněhem srdíčka potřeme a pečeme asi 12 minut na 200°C.