Staňte se našimi fanoušky na:

Cukroví našich VIP 5

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 bílek
  • 1 vejce
  • 3 sáčky karamelky
  • 2 sáčky švestek (sušených)
  • čokoláda na vaření (podle potřeby)
  • 1 sáček burizonů
  • marcipánový suk (podle pootřeby)
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 60 g cukru krupice
  • 80 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 70 g fíků
  • 140 g datlí
  • 30 g pomerančové kůry
  • 80 g ořechů (podle chuti)
  • 30 g rozinek
  • 1 hrnek rumu

Pracovní postup:

  1. CHLEBÍČEK Marty Kubišové - Datle, fíky, rozinky, ořechy, pomerančovou kůru nasekáme nadrobno, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Hned jak se všechno spojí uděláme asi 3 válečky Ø asi 3,5 cm. Dáme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem. Pečeme na 170°C, po vychladnutí zabalíme do alobalu a necháme uležet.
  2. ČOKOLÁDOVÉ ŠVESTKY Marcely Březinové - Sušené švestky bez pecek namočíme přes noc do rumu. Když jsou měkké, místo pecek dáme kousek marcipánu a namáčíme v rozehřáté čokoládě.
  3. BURIZONY Heleny Zeťové - Karamelky a máslo zahříváme ve vodní lázni, dokud se karamelky úplně nerozpustí (může trvat i delší dobu). Pak přisypeme balíček burizonů a smícháme. Hmotu dáme na fólii a uděláme válečky, dáme je ztuhnout do lednice a pak nakrájíme na asi 1cm silné kousky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!