TRUBIČKY Heleny Vondráčkové -
100g másla, 2 žloutky, 1/2kg hl. mouky, 100g moučkového cukru, 4 lžíce mléka, 4 lžíce medu, hrst kokosu + Krém: 2 vanilkové pudinky. 1/2 l mléka, 375g másla, lžička rumu, cukr, čokoládová poleva ....
Suroviny na těsto smícháme a pořádně propracujeme. Těsto necháme odležet aspoň hodinu v chladu. Je tužší a tak ho vyvalujeme po částech na tenkou placku. Kulatým vykrajovátkem Ø 5,5 cm vykrajujeme kolečka - na každé na kraj položíme formičku na trubičku a těsto na formičku namotáme, aby se konce spojily. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 160°C asi 4 minuty. Ještě z teplých formiček stáhneme upečené trubičky a necháme je na utěrce vychladnout. Připravíme krém - z mléka, cukru a vanilkových pudinků u vaříme pudink, necháme zchladnout, pak zašleháme změklé máslo a přidáme rum. Krémem naplníme cukrářský sáček se špičkou a každou trubičku naplníme z obou stran. Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou.
SRDÍČKA Věry Špinarové - 300g hl. mouky, 100g moučkového cukru, 200g másla, 1 vejce, lžíci mleté kávy + Krém: 200ml mléka, 25g kakaového pudinku, 50g cukru krupice, 120g másla, lžička mleté kávy + Ozdoba: 100g čokolády na vaření, 2 lžíce mléka, lžíci pokrmového tuku, barevný máček .... Suroviny spojíme na hladké těsto a necháme aspoň 2 hodiny v lednici utuhnout. Pak z těsta vyválíme plát, vykrájíme srdíčka a přendáme na vymazaný plech, pečeme na 220°C. Připravíme krém - v menší části mléka rozmícháme pudinkový prášek a přimícháme ho do vařícího zbytku mléka s cukrem. Za stálého míchání převaříme, přidáme mletou kávu a vychladíme. Vlažný pudink šleháme, přidáme změklé máslo a vyšleháme. Vychladlá srdíčka slepíme krémem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme 2 lžíce teplého mléka a lžíci rozpuštěného pokrmového tuku. Teplou polevou poléváme cukroví a posypeme barevným máčkem.