Staňte se našimi fanoušky na:

Cukroví našich VIP 8

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PERNÍČKY Agáty Prachařové 150g medu, 90g jemného hnědého cukru, 30g másla, 375g mouky, 2 lžičky mletého zázvoru, špetku mleté skořice, špetku mletého hřebíčku, špetku mletého kardamomu, 1 žloutek, lžičku sody bikarbony, lžíce vlažné vody V pánvi smícháme med, cukr a máslo, zvolna zahříváme za stálého míchání, až se suroviny rozpustí. Odstavíme a necháme zchladnout. V misce smícháme 2/3 mouky, koření, žloutek a medovou směs, promícháme. Ve lžíci vlažné vody rozpustíme sodu, přidáme do těsta a pomalu přisypáváme zbytek mouky, až nám vznikne tuhé těsto. Vyválíme z něj placku asi 1cm silnou, vykrájíme perníčky a na vymazaném plechu pečeme na 160°C dorůžova. DORTÍČKY Evy Čížkovské 300g hl. mouky, 200g másla, 100g moučkového cukru, 80g mletých mandlí, 1 žloutek, lžíci kakaa, citronová kůra + Náplň: 100g strouhaných ořechů, 100g másla, 100g moučkového cukru, lžíce meruňkové zavařeniny, 2 lžíce rumu, čokoládová poleva, mandle nebo ořechy Do mouky přidáme kakao, na menší kousky rozkrájené máslo, cukr, mandle, citronovou kůru a žloutek, uhněteme hladké těsto. Vyválíme plát a formičkou vykrajujeme kolečka nebo jiný tvar, rozložíme je na vymazaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Z předepsaných ingrediencí vymícháme krém a polovinu koleček potřeme. Přikryjeme druhou polovinou koleček a namáčíme do čokoládové polevy. Do středu každého dortíčku přitiskneme půlku mandle nebo vlašského ořechu. ROHLÍČKY Jitky Asterové 280g hl. mouky, 140g másla, 50g mletých mandlí, 30g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce rumu, vanilkový cukr Máslo, žloutek, cukr a oloupané, jemně mleté mandle vymícháme do pěny, přidáme mouku s práškem a vypracujeme těsto. Uděláme rohlíčky a upečeme je na 190°C dorůžova. V misce smícháme vlažnou vodu s rumem, ještě teplé rohlíčky do ní namáčíme a obalujeme je ve vanilkovém cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!