Staňte se našimi fanoušky na:

Cukroví od berušek

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme 150 g změklého másla, mleté mandle, 60 g cukru, žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odležet v chladu. Pak těsto vyválíme a vykrajujeme lístky, které naskládané na plech s pečícím papírem a upečeme do světle růžova. Necháme vychladnout na rovné ploše. Zatím si připravíme krém: z mléka a 1 lžíce polohrubé mouky uvaříme kaši, necháme ji vychladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. 100 g másla utřeme s 100 g cukru, postupně přidáváme vychladlou kaši, rum a nakonec vmícháme 40 g marcipánu, nastrouhaného najemno. Hotovým krémem slepujeme po dvou vychladlé lístky. Bílou čokoládovou polevu si rozehřejeme a obarvíme několika kapkami zelené barvy. Zbylý marcipán obarvíme červeným barvivem a vytvarujeme podlouhlá tělíčka berušek. Naplněné cukroví polijeme obarvenou polevou a doprostřed posadíme marcipánovou berušku. Nakonec si rozehřejeme čokoládu a párátkem domalujeme beruškám hlavičku, krovky a tečky. Necháme dobře zaschnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

IVETULIATKO |3. řijna 2013
to je krasa pre oko a mnamka pre brucho Odpovědět
piskotka |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
VELKAKOKI |1. řijna 2013
parádní Odpovědět
daramacho |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
Lenny |29. září 2013
krása Odpovědět
jobovab |28. září 2013
pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!