RŮŽOVÁ SRDÍČKA 200g hladké mouky, 125g másla, 1 žloutek, lžička citronové šťávy, 60g cukru, zavařenina, loupané mandle, růžová poleva z moučkového cukru a sirupu Z mouky, tuku, citron. šťávy, žloutku a cukru vypracujeme hladké těsto. vyválíme ho na plát asi 1 cm silný. Vykrajujeme z něho srdíčka, která ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Vychladlé pak po dvou spojíme zavařeninou, polijeme růžovou polevou a ozdobíme mandlemi. VĚNEČKY 70g másla, 70g neloupaných nastrouhaných mandlí, 100g hladké mouky, 40g cukru, špetka skořice, lžíce citronové šťávy, lžíce rumu, moučkový cukr Tuk utřeme, přidáme mandle, mouku, cukr, skořici, citron. šťávu a vypracujeme těsto. Rozválíme na plát silný asi 1 cm a vykrajujeme z něho věnečky (kolečka). Na vymaštěném plechu je ve vyhřáté troubě upečeme, upečené pak potřeme rumem a obalíme v moučkovém cukru. HVĚZDY 200g másla, 300g hladké mouky, 100g cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, citronová kůra z 1 citronu, 80g mandlí Doprostřed mouky uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce a přidáme citronovou kůru. Tuk rozkrájíme na menší kousky, přidáme k mouce, posypeme oběma cukry a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho asi 1/2 hodiny uležet v chladu, pak ho rozválíme na pomoučeném vále a vypichujeme hvězdy, na každou dáme půlku loupané mandle. Přendáme na vymaštěný plech a dobře vyhřáté troubě upečeme dozlatova. JEŽCI 70g másla, 80g prášk. cukru, 230g hl. mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 50g rozinek nebo kand. ovoce, kakao podle potřeby, 50g loup. mandlí na ozdobu, strouhaná citron. kůra, vejce na pomazání Máslo s cukrem, vejcem a žloutkem ušleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku, citronovou kůru, rozinky (kand.ovoce), kakao (nemusí být) a zpracujeme těsto. Na vymazaný plech dáváme lžičkou hromádky, vpichujeme do nich na malé kousky nakrájené mandle, potřeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě upečeme.