Staňte se našimi fanoušky na:

Cukroví s krémem

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • cukr krystal
  • cukr moučka
  • vanilkový cukr
  • hladká mouka
  • tuk (na pečení)
  • vejce
  • žloutek
  • muškátový oříšek
  • skořice
  • máslo
  • kakao
  • marmeláda
  • ořechy
  • citronová kůra
  • citronová šťáva
  • káva (silná, vařená)
  • rum

Pracovní postup:

  1. BRAMBARSKÉ CUKROVÍ: 160g másla, 250g hl. mouky, 80g moučkového cukru, 80g ořechů, lžička skořice, 1 žloutek - Krém: 100g másla, 100g moučkového cukru, trochu rumu, poleva - Z uvedených surovin uhněteme těsto, vyválíme a vykrájíme libovolný tvar. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Necháme vychladnout a slepíme krémem, dáme ztuhnout do lednice a nakonec potřeme polevou.
  2. IZIDOROVY KOŠÍČKY: Těsto: 250g másla, 400g hl. mouky, 200g moučkového cukru, 1 vejce, 140g strouhaných vlašských ořechů, 2 lžíce kakaa, na špičku nože strouhaného muškátového oříšku, šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu - Z uhněteného těsta upečeme košíčky a necháme vychladnout. - NÁPLŇ: Smícháme 300g vlašských ořechů, 100g moučkového cukru, 1 vanilkový cukru a 1 dl rumu - KRÉM: 3 vejce, 150g cukru krupice, 1 vanilkový cukr ušleháme ve vodní lázni dohusta a necháme vychladnout. Pak zašleháme 300g másla a 2 lžíce kakaa. Do košíčků dáme postupně marmeládu, ořechovou náplň a krém. Necháme ztuhnout v lednici a máčíme v čokoládě.
  3. MOCCA CUKROVÍ: 20dkg hl. mouky, 14dkg tuku, 8dkg moučkového cukru, 2 žloutky - Vypracujeme těsto, vykrajujeme formičkou libovolné tvary a upečeme. KRÉM: 3 žloutky, 15dkg krystalového cukru, 3 lžíce silné uvařené kávy - Vše svaříme ve vodní lázni, utřeme 20dkg másla a 5 dkg moučkového cukru a postupně přidáváme prochladlou kaši. POLEVA: 12dkg moučkového cukru a 3 lžíce horké kávy utřeme a poléváme cukroví slepené krémem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!