OŘÍŠKOVÉ KOMETKY Z vaflového těsta vyválíme tenký plát, vykrájíme kometky a pečeme asi 5 minut na 200°C. Po vychladnutí je přelijeme polevou, umíchanou z 200g moučkového cukru, 1-2 bílků a šťávy z 1 citronu, obarvenou žlutou potravinářskou barvou. JÁDROVÉ BANÁNKY Z 200g krupicového cukru, 3 bílků, 1 sáčku vanilkového cukru, 50g nastrouhaných lískových oříšků a 100g hladké mouky zpracujeme hladké těsto a nastříkáme ho cukrářským sáčkem, na vymaštěný plech, do tvaru banánků. pečeme při 190°C dozlatova. Vychladlé banánky ozdobíme kakaovým krémem a polijeme čokoládou. OŘECHOVÉ KOULE Ze 100g mletých vlašských ořechů, 100g moučkového cukru, 100g rozpuštěného másla, 1-2 lžic medu, 2 lžic rumu a 150g piškotových drobečků vypracujeme hmotu. Tvoříme kuličky o průměru asi 4 cm a obalíme je v nastrouhaných oříšcích. ŘEZY S KEŠU OŘÍŠKY Kondenzované mléko svaříme s moučkovým cukrem, špetkou soli, likérem Kahlúa (t.j. mexický kávový likér s bylinkami a vanilkou) a hořkou čokoládou. Přidáme nasekané kešu oříšky, promícháme a nalijeme do vymazané formy. Necháme v chladu ztuhnout, pak nakrájíme a každý kousek ozdobíme kešu oříškem.