Formu na cupcaky vyložíme papírovými košíčky. Ve středně velké míse lehce rozmícháme vejce a přidáme máslo a cukr. Vyšleháme lehkou a nadýchanou směs. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a vanilkový extrakt - promícháme, aby se těsto spojilo. El.mixérem šleháme asi 2 minuty, dokud není nadýchané a krémové. Těsto rozdělíme do papírových košíčků. Pečeme na 180°C asi 18-20 minut, dokud těsto nevyběhne a není na dotek pevné. Cupcaky necháme chvíli zchladnout a pak je přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Do středně velkého hrnce dáme čokoládu a lžíci másla, zahříváme na mírném ohni. Když se začne rozpouštět, vmícháme opatrně smetanu. Oheň ztlumíme na minimum a za stálého míchání necháme zhoustnout, sundáme z plotny a necháme vychladnout. Dřevěnou vařečkou smícháme 1/2 hrnku másla pokojové teploty s moučkovým cukrem a třeme, dokud není krém hladký. Pak do něj přidáme rozpuštěnou čokoládu a vymícháme dohladka. Krém naneseme na upečené cupcaky, kokos nasypeme na talíř a obalíme v něm vršky.