Staňte se našimi fanoušky na:

Cupcake "Třešně v bílé čokoládě"

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Formu na cupcaky vyložíme papírovými košíčky. Ve středně velké míse lehce rozmícháme vejce a přidáme máslo a cukr. Vyšleháme lehkou a nadýchanou směs. Přidáme mléko, likér a mouku s práškem do pečiva, promícháme, aby se těsto spojilo. El.mixérem šleháme asi 2 minuty, dokud není nadýchané a krémové. Přidáme čokoládu a promícháme. Těsto rovnoměrně rozdělíme do košíčků. Pečeme na 180°C asi 18-20 minut, dokud těsto nevyběhne a není na dotek pevné. Cupcaky necháme chvíli zchladnout a pak je přendáme na mřížku, aby zchladly úplně. Do hrnce dáme čokoládu se lžící másla a zahříváme na mírném ohni. Když se směs začne rozpouštět, vmícháme opatrně smetanu, likér a snížíme teplotu na minimum. Za stálého míchání čekáme, až krém zhoustne, pak ho sundáme z plotny a necháme zchladnout. Z másla a moučkového cukru utřeme hladký krém, pak do něj vmícháme čokoládovou směs a třešně, lžičkou naneseme na cupcaky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie 9 |15. března 2015
vypadá parádně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!