Formu na cupcaky vyložíme papírovými košíčky. Ve středně velké míse lehce rozmícháme vejce a přidáme máslo a cukr. Vyšleháme lehkou a nadýchanou směs. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva, kakao, vanilkový extrakt a promícháme, aby se těsto spojilo. El.mixérem šleháme asi 2 minuty, dokud není nadýchané a krémové. Těsto rovnoměrně rozdělíme do košíčků. Pečeme na 180°C asi 18-20 minut, dokud těsto nevyběhne a není na dotek pevné. Cupcaky necháme chvíli zchladnout a pak je přendáme na mřížku, aby zchladly úplně. Na plech s pečícím papírem rovnoměrně nasypeme krupicový cukr a pečeme asi 20 minut na 200°C, dokud se neudělá karamel, pak ho necháme vychladnout a ztvrdnout. Do středně velkého hrnce dáme čokoládu s 20 g másla a na mírném ohni zahříváme. Když se začne rozpouštět, snížíme teplotu na minimum a za stálého míchání ji necháme úplně rozpustit. Sundáme z plotny, vmícháme smetanu a necháme 10 minut odpočívat. Smícháme zbytek másla, moučkový cukr a lžíci kakaa, vařečkou třeme tak dlouho, dokud není krém hladký. Pak vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Krém naneseme na cupcaky, a nakonec je ozdobíme mandlovými plátky a nalámanými kousky karamelu.