ĎÁBELSKÁ POMAZÁNKA 1 sklenice pikantní čalamády, 200g sendvičového nářezu, 1 cibule, 100g majonézy Zeleninovou směs scedíme a s nářezem umeleme. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, majonézu a promícháme ĎÁBELSKÉ TOPINKY SE SÝROVÝM NÁŘEZEM 1kg rajčat, 1kg paprik, 6 stroužků česneku, 6 feferonek, 1 knorrox, 5 lžic oleje, sůl Všechno semeleme na masovém strojku a vaříme 20 minut, pak se přidá 3/4-1kg umletého sendvičového nářezu se sýrem a dál vaříme 3/4 hodiny. Naplníme do skleniček a sterilizujeme 20 minut. Směs se hodí na topinky. ĎÁBELSKÉ TOASTY 1kg rajčat, 1kg čistých paprik, 2dl oleje, 80dkg sendvičového nářezu, 3 velké cibule, 4 feferonky, 1 palička česneku, sůl, pepř, vegeta dle chuti Suroviny pomeleme, smícháme a dusíme asi 3/4 hodiny. Pak plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při teplotě 150°C. ĎÁBELSKÉ JEDNOHUBKY 2kg rajčat, 1kg paprik, 4 střední cibule, 3 stroužky česneku, 4 feferonky - všechno umeleme na masovém strojku a přidáme 2 lžíce soli, 4 lžíce oleje, 4 lžíce octa a 12dkg cukru. Vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, nakonec přidáme asi 30dkg lunche (nejlépe Čongrády, případně Hamé), který také umeleme. Směsí naplníme skleničky a sterilizujeme asi 10 minut. Tato pomazánka je vhodná na jednohubky, které posypeme strouhaným sýrem. Místo lunche můžeme dát konzervu "Vepřové koleno s vepřovým masem" z LIDLu. ĎÁBELSKÉ ŠPEKÁČKY Špekáčky vázané extra (počet podle chuti strávníků), cibule, pórek, pikantní papričky, česnek, kyselé okurky, rajčatový protlak, černé pivo, barevný pepř Špekáčky podélně nakrojíme tak, aby vznikla kapsa, kterou postupně plníme kolečky cibule, pórku, pikantní papričkou, česnekem a kyselou okurkou. Špekáčky naskládáme do pekáčku a zalijeme je protlakem a černým pivem. Podle chuti posypeme mletým barevným pepřem a zapečeme dozlatova.