Staňte se našimi fanoušky na:

Ďábelský kapr s bramborovým salátem

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hladká mouka
  • rostlinný olej
  • sůl
  • houby
  • pepř
  • petrželka
  • jablko
  • hořčice
  • majonéza
  • brambory
  • kapr
  • citronová šťáva
  • tvrdý sýr
  • zelenina do salátu

Pracovní postup:

  1. ĎÁBELSKÝ KAPR: kapr, hladká mouka, tvrdý sýr, plnotučná hořčice, pepř, sůl, citronová šťáva, olej na smažení Naporcovaného a nasoleného kapra nejdřív obalte v hladké mouce a pak v hořčici dochucené pepřem, solí a trochou citronové šťávy. Do strouhanky přistrouhejte ementál nebo eidam (při smažení se udělá krustička a zadrží šťávu z kapra) obalte a osmažte.
  2. VÁNOČNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT: 800g vařených brambor, 150g červené cibule, 150g nakládaných okurek, 150g zeleného hrášku, 1 petržel, 1 celer, 2 mrkve, 2 jablka, 200g tvrdého sýra, 250g na kyselo zavařených hub, 12 lžic majonézy, 1 lžička hořčice, hrst hladké petrželové natě, pepř, sůl Petržel, celer a mrkev uvařte s hráškem. Pak kořenovou zeleninu, studené vařené brambory, okurky, sýr a oloupaná jablka bez jádřince nakrájejte. Do směsi přidejte jemně nasekanou cibuli, pokrájené houby, majonézu, nadrobno nasekanou petrželku. Osolte a opepřete podle chuti, a můžete přidat nálev z okurek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!