Staňte se našimi fanoušky na:

DAGNJE - mušle na víně

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept pro 4 osoby: Slávky očistíme kartáčkem a všechny otevřené lastury vyhodíme (použijeme jen ty, které jsou pevně zavřené). V hrnci zahřejeme olej, přidáme drobně nasekanou šalotku s česnekem a krátce orestujeme. Přidáme slávky, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Dusíme zvolna pod poklicí cca 10 minut a necmícháme. Hotové slávky pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou. Když je hotovo, dobře hrnec utěsníme pokličkou a pořádně s ním zatřepeme, aby se do mušlí dostala všechna omáčka (případné neotevřené mušle vyhodíme). Podáváme v hlubokém talíři, slávky jíme rukama (když sníme první kousek, lasturu použijeme jako "pinzetku" a vytahujeme s její pomocí maso ze zbývajících slávek), do šťávy namáčíme bagetku. 1 porce = 380 kcal - T 18 - S 8 - CH 413

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!