Staňte se našimi fanoušky na:

Dalamánky z tvrdého chleba

Autor receptu: Yvajs (109 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tvrdé krajíčky chleba, které se nám nashromáždily doma, rozmočíme ve vodě ( nejlépe přes noc) a potom je rozmixujeme. Do vzniklé kaše přidáme droždí a hladkou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Potom z něj vykrajujeme pomoučněnou lžící malé bochánky, které rukou upravíme do tvaru dalamánku. Klademe je na vymaštěný plech, nožem je nahoře nařízneme a posypeme hrubou solí a kmínem a upečeme v troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Yvajs |2. června 2014
doporučuji zadělat těsto ne úplně tuhé a péct v troubě s kastrůlkem vody, a péct do červena Odpovědět
slu |31. řijna 2013
také musím vyzkoušet Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |19. řijna 2013
tak byly snězeny za 10 minut všichni byly jako kobylky v úterý dělám nové ze 3 dávek :D Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |19. řijna 2013
jsou skvělé, jen jsem nevěděla kolik té vody Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |17. řijna 2013
zkusím Odpovědět
jobovab |9. září 2013
dobré Odpovědět
martinnatr |5. července 2013
ty dělám taky, moc dobré Odpovědět
H-D |5. července 2013
díky za dobrý tip Odpovědět
tepito |26. června 2013
zkusím, chleba mám dost Odpovědět
Anna1960 |3. června 2013
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!