Staňte se našimi fanoušky na:

Dalamánky z tvrdého chleba

Autor receptu: Yvajs (109 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tvrdé krajíčky chleba, které se nám nashromáždily doma, rozmočíme ve vodě ( nejlépe přes noc) a potom je rozmixujeme. Do vzniklé kaše přidáme droždí a hladkou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Potom z něj vykrajujeme pomoučněnou lžící malé bochánky, které rukou upravíme do tvaru dalamánku. Klademe je na vymaštěný plech, nožem je nahoře nařízneme a posypeme hrubou solí a kmínem a upečeme v troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sari |26. května 2013
ukládáme 1* Odpovědět
Yvajs |14. dubna 2013
přeji hodně uspěchu ,určitě se povedou,sůl tam kvuli soli na vrchu dalamánků nedávám,pokud však nesolíme nahoře je potřeba sůl přidat Odpovědět
Yvajs |14. dubna 2013
no ono stačí ten chleba namočit a vodu slít přes cedník a trochu vymačkat chleba ale ne zas nějak moc aby nebyl pak zas suchý.Ale i to by se nějak dalo voda se dá přilít vždycky Odpovědět
Uzzi1 |5. ledna 2013
pěkné, vyzkouším Odpovědět
ehm |4. ledna 2013
Ok ,ukladam Odpovědět
planeta |2. ledna 2013
recept se mi líbí, vyzkouším Odpovědět
Georgina |2. ledna 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
svetbel|14. dubna 2013
No tak přesně tohle jsem neudělala. Proto recept nezatracuji a chci to ještě jednou vyzkoušet. Taky bych tam přidala alespoň půl lžičky soli. Byly sice pěkně křupavé, ale chuťově mdlé. Já se příště polepším. Odpovědět
svetbel|13. dubna 2013
Dnes jsem je dělala. Recept zní jednoduše,ale byla to fuška. Asi jsem to přehnala s množstvím vody. Příležitostně zkusím ještě jednou, abych zjistila zda to byla jen moje chyba. Pokud to bude stejné - pak už je dělat nebudu. Jíst se dají, ale byla to hrozná patlanina. Odpovědět
janka.porubanova|25. března 2013
este som nerobila ale skusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!