Rohlíky nakrájíme, zalijeme vodou, necháme nabobtnat a vymačkáme. V míse smícháme mleté maso s vejcem, solí, pepřem, kmínem, přidáme vymačkané rohlíky, 2 lžíce mouky a dobře promícháme. Necháme chvíli odležet a navlhčenýma rukama tvarujeme válečky, které ze všech stran opečeme na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova. V kastrolu na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme zbývající moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku a podlijeme studenou vodou. Rozšleháme, osolíme, přidáme rajčatový protlak, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián a plátky dobře omytého citrónu a povaříme asi dvacet minut. Do omáčky přidáme papriku a sterilované okurky nakrájené na nudličky, rajčata na kostky a hrášek, vložíme opečené čufty a ještě chvíli povaříme, Omáčku nakonec zjemníme kysanou smetanou a podle potřeby dochutíme solí a cukrem. Podáváme s rýží.