Staňte se našimi fanoušky na:

Datličky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Datle nakrájíme na tenké proužky nebo kostičky. Dobře vychlazené bílky ušleháme, pak pomalu vmícháme prosátý moučkový cukr, aby nám vznikla hustá pěna. Vmícháme nakrájené datle, mandlové plátky a zázvor. Na plech rozložíme v řadách oplatky a lžičkou na ně dáváme malé kopečky pusinkové hmoty. Pokud necháme hmotu 2-3 hodiny proschnout, líp si udrží při pečení svůj tvar. Pečeme 10-15 minut na 175°C (plyn st.2). Datličky musí být světle žluté - NESMÍ ZHNĚDNOUT! Skladujeme nejlépe v papírové krabici, protože datličky potřebují trochu vzduchu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!