Na korpus: 200g datlí bez pecek, šálek čaje Earl grey, 3 vejce, 175g cukru krupice, 100g másla, 185g hladké mouky, 1 lžička sody, 1 lžíce instantní kávy Na náplň: sklenička rybízového džemu, 150g nasekaných ořechů, 3 lžíce másla, cukr dle chuti, rum Na polevu: 5 - 6 lžic cukru krupice, 1 lžíce másla, 2 lžíce smetany, 2 lžíce rumu nebo koňaku Na ozdobu: hrst vlašských ořechů Datle nasekáme nahrubo a povaříme chvíli v čaji - jakmile změknou, scedíme. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme máslo, mouku se sodou a nakonec datle s kávou. Pečeme v dortové formě při 150°C, trouba musí být předehřátá. Hotový korpus necháme zchladnout, rozřízneme, potřeme nejprve džemem, posypeme ořechy, horní část potřeme máslovým krémem (máslo utřeme s cukrem a rumem) a přiklopíme druhou část. Před podáváním dort posypeme půlkami ořechů a připravíme polevu: cukr roztavíme na karamel, přidáme máslo i smetanu a mícháme, až se spojí. Odstavíme a vmícháme rum (nebo koňak). Polevu nalíjeme na dort a můžeme podávat. Jemnou karamelovou pavučinu připravíme tak, že obrátíme hrneček nebo skleničku dnem vzhůru. na něj rozprostřeme alobal do tvaru jehlanu a roztavíme karamel ze 3 lžic cukru. Jakmile začne chladnout a táhne se, vidličkou vytahujeme vlákna a namotáváme je na alobal do tvaru pavučiny. Pak alobal opatrně sejmeme a necháme ztuhnout. Nakonec alobal opatrně sloupneme a pavučinou dozdobíme dort.