RYBÍ POLÉVKA 150g rybího masa, 30g másla, 1 lžíce krupice, 50g kořenové zeleniny, 1 malinká cibule, sůl, pepř, 1/2 lžičky vegety, zelená petrželka Omyté rybí maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a zvolna uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme najemno, očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm zpěníme dosklovata, přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Vařenou rybu vyndáme z vývaru, přecedíme a zalijeme zeleninu, polévku pak uvedeme do varu. Krupici rozmícháme v troše vody, vlijeme ji do polévky a opět povaříme. Pak polévku podle potřeby osolíme a opepříme a dovaříme. Do hotové polévky na talíři nasypeme opečenou housku a můžeme přidat bylinky. BRAMBOROVÝ SALÁT asi 1/2 kg brambor vařených ve slupce, sterilovanou směs zeleniny do bramborového salátu 330g, 50ml oleje, 100g majonézy, 1 lžíce plnotučné hořčice, podle chuti citronová šťáva, asi 1/2 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř Vychladlé, oloupané brambory nakrájíme na kostičky, přidáme sterilovanou zeleninu bez nálevu. Osolíme a opepříme, přidáme hořčici a nasekanou petrželku, ještě zakápneme citronovou šťávou a olejem, promícháme. Nakonec vmícháme majonézu, zamícháme a ozdobíme petrželkou. OBALOVANÝ KAPR 2 porce kapra, citron, sůl, pepř, drcený kmín, tymián, trojobal, olej na smažení Porce ryby pokapeme citronovou šťávou a necháme aspoň 15 minut rozležet, pak osušíme papírovou utěrkou a osolíme, posypeme pepřem, drceným kmínem a tymiánem. Pak je obalíme v trojobalu (hl.mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka). Zvolna smažíme v rozpáleném oleji a usmaženého kapra položíme na papírovou, aby odsála přebytečný tuk. Ke kaprovi si dáme bramborový salát nebo vařené brambory.