Staňte se našimi fanoušky na:

Dědovy vinné hrušky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrušky oloupeme, stopky ponecháme. Na spodním konci hrušky seřízneme tak, aby mohly stát v misce. Do rendlíku dáme cukr a skořici (nebo vanilku), přidáme vodu a na středním ohni přivedeme k varu. Tekutinu mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Do roztoku dáme hrušky, rendlík přiklopíme a hrušky vaříme na mírném ohni 15 minut. Přilijeme víno a bez pokličky vaříme 15 minut. Hrušky postavíme do misek. Tekutinu v rendlíku vaříme do zhoustnutí, sirupem přelijeme hrušky a necháme vychladnout. Aspoň hodinu před podáváním dáme do ledničky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!