Cuketovo - zeleninový guláš
45
7
10
Klasický guláš-Na tmavší základ z cibule,protlaku a mleté papriky dáme nakrájené hovězí maso,kmín,česnek,majoránku,sůl,pepř a dusíme až se voda z masa odpaří.poté vyrestujeme základ na tuk,zaprášíme moukou,osmahneme a zalijeme vodou nebo vývarem z masoxu. Dusíme doměkka.Maso vyjmeme a omáčku zpět propasírujeme. Vepřový gulášek-na sádle připravíme sklovitou cibulku,zaprášíme paprikou a zalijeme vývarem.Přidáme vepřové maso pokrájené na kousky a osolíme.Měkké maso vyjmeme zahustíme moukou s vodou,provaříme a ke konci přidáme šlehačku.omáčku přepasírujeme na maso.Zdobíme cibulí a feferonkou.Příloha,chléb,knedlíka nebo brambory.