Staňte se našimi fanoušky na:

Dědův pivní beránek s česnekem

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pečivo nakrájejte na kostky a smíchejte s pivem, ve kterém rozmixujete žloutky. Pak přimíchejte mandle, sůl, koření, utřený (prolisovaný) česnek, můžete přidat i nasekanou petrželku, nakonec přidejte sníh z bílků. Formu vymažte a vysypte mandlovou moučkou a vlijte připravenou hmotu, pečte odkryté 50 minut na 175°C. Nechte vychladnout a vyklopte. Beránek se může podávat jako příloha nebo samostatný pokrm, např. s kysaným zelím. Rada: Můžete přidělat i očka z rozinek - ty připíchněte mandlí nebo slunečnicovými semínky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Yvajs |13. září 2014
výborný nápad ***** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!